Elev – information till deltagare

OP/OA – personal på plats

Vid Bemannade pass (⭐OP/OA) så finns personal på plats vid passets utsatta starttid. Är det första gången du deltar i OP/OA, behöver få information om utrustningen eller studion så får du vara på plats vid passets start. Bemanningen av personal kan vara i anslutning till en klass, så därför kan du inte räkna med att vi finns tillgängliga om du kommer sent. För att undvika att personal bemannar studion i onödan måste du avboka minst 4 timmar innan passets starttid, eller höra av dig om du behöver avboka med kort varsel. Du kan skriva på FB eller Instagram så får vi informationen snabbast (@jompolestudio).

Flexibel träning – Har du som går en kurs hos oss en skada eller av andra skäl inte vill/kan träna just pole/aerial dance på OP/OA så är du ändå välkommen att boka en plats och anpassa träningen efter vad som passar dig. Använd våra gummiband, kettlebells eller andra redskap. Vi tror på en varierande träning som även inkluderar mobilitetsövningar och annat som just din kropp behöver! Kika dock gärna under rubriken Stretchyta & Utrustning.

Glöm inte våra OP-regler:
Som elev undervisar du inte andra elever under öppen träning. Våra instruktörer har den kompetens som krävs, jobbar med elever under flera klasstillfällen och får kännedom om styrkor, eventuella skador samt ansvarar för att inte lära ut övningar och figurer som är för svåra. Självklart får du rätta om du ser något uppenbart fel. Men för att undvika skador vill vi behålla ansvaret på att lära ut hos våra instruktörer. Läs mer om OP/OA här.

Rabatter & betalning

Våra rabattkoder aktiveras endast för dig som genom köp av kurs, plusmedlemskap eller månadskort är berättigad till rabatt. Rabattkoden är personlig och får endast användas för köp av aktiviteter där du som innehar rabatten kommer delta. Alltså får du som går en kurs inte köpa en kurs eller OP åt en kompis som inte går en kurs och nyttja erhållen rabattkod för köp som även avser till din kompis. Detta gäller även för köp till familjemedlemmar.

OPelev                  100 kr rabatt på OP (gäller för alla elever, på bemannade pass)
OP+elev                  50 kr rabatt på OP för elever som går en kurs (gäller för +pass under tiden du går en kurs)     
taigen                  100 % rabatt på drop in-klasser (endast för att ta igen missade klasstillfällen)
Betalning för OP/OA med Swish görs till nummer: 123 492 17 06
Betalning för dryck/bars med Swish görs till nummer: 123 688 34 09
Priser för produkter som bars, dryck, grepp mm hittar du i den vita pärmen i hyllan bakom receptionen. Vi tror på eget ansvar och att du själv kan ansvara för och betala för ditt köp. 😉

Missbruk av rabattkoder, dvs om du använder dessa för aktiviteter som inte ingår i ditt köp, kan leda till en tidsbegränsad avstängning för bokning av öppen träning. Beroende på omfattningen kan vi också välja att skicka en faktura till dig för de ej godkända och erhållna rabattbeloppet. Är du osäker på om du har rabatt på några av våra aktiviteter fråga en instruktör eller maila till info@jomstudio.se

Belysning/värmepumpar i danssalar

Spotlightsen i danssalarna – Under vissa tider styrs spotlighten av timer. Du kan också använda fjärrkontrollerna som sitter ovanför hyllorna eller lysrörslamporna som tänds med vanlig strömbrytare på väggen. Vill du tända/släcka spotlightsen kan du göra detta med fjärrkontrollerna ovanför dom små hyllorna (obs inga strömbrytare för spotlightsen). Se till att du släcker om du är sist.

rmepumpar – sköts endast av personal. Ändras inställningarna på dessa kan det bli för varmt eller kallt till klasser och det kan vara svårt att hinna få en bra temperatur till klassen börjar. Det går att aktivera extra ventilation vid behov via knappen bredvid dörren. Se till att dörrar till danssalar, lounge, toaletter är stängda efter dig kallare årstider, så vi stänger inne värmen, eftersom det kan vara svalare vid reception och stretchyta.

Musik i danssalar

Du kan spela musik via dom små puckarna om du är inloggad på vårt gästnätverk jomstudioguest (Lösenord: jomguest). Det är OERHÖRT viktigt att du väljer att spela i rätt sal (Sal 1 eller Sal 2) då det kan vara klass i salen bredvid, en instruktör kanske filmar sin koreografi, eller så kan det orsaka störning på annat vis. Numret på salen står på spegeltavlan som sitter bredvid dörren utanför salen. Du startar lättast genom att börja spela en låt på Spotify, sen välj från Spotify den enhet du vill spela ifrån (puckarna heter Sal 1 och Sal 2).

De stora högtalarna är inte anslutna till vårt gästnätverk och kan därför endast användas av personal. Så vi är tacksamma om ni inte pillrar på dem. 🙂

Stänger

I Sal 1 har vi sex stänger av märket Sunpole och två stänger av Lupitpole. Lupitpole har ett vridreglage för att reglera mellan statisk och roterande stång. På sunpole-stängerna har vi två system. Den bakre raden har en sprint som petas ut lätt med skruvmejseln på hyllan. Dom två främre stängerna mot spegeln har en liten skruv som passas in i ett hål på gummiringen på insidan av golvfästet. Skruvarna ska vara åtdragna så att stången inte rör sig alls, annars kan skruven skrapa upp gängorna som kan bli förstörda. Säkerställ alltid din stångs skick innan du börjar träna. Vid roterande läge läggs skruvarna i en lite box på hyllorna, men vi lämnar alltid stången i statiskt läge. Kom ihåg att torka av utrustningen som du använder.

Mässingstänger – De flesta av våra stänger är av stål. Stål innehåller nickel, men det är väldigt hårt bundet i stålet. Därför klarar de flesta med nickelallergi av att träna på stålstänger utan problem. Är elever dock riktigt känsliga så kan det ändå ge allergiska symptom. Därför låter vi de som är extra känsliga i första hand träna på mässingstängerna (som är helt fria från nickel).

Glöm inte att torka av hela stången ordentligt efter din träning.

Sprint och tygflärp, som spänns över sprinten så den inte åker ut.

Stretchyta & utrustning

Det går såklart bra att träna i vår stretchyta också, så länge du inte använder massa kalk och håller dig på en yogamatta, då heltäckningsmattan inte är lika lätt att göra ren. Det går också bra att ta med sig redskap som gummiband, kettlebells in i danssalarna. Tänk dock på att inte släppa/tappa kettlebellsen på golvet i danssalarna samt på polemattorna då dom kanske inte tål vikten eller för tunga och hårda stötar. Utan håll dig isf på en yogamatta. All utrustning ska torkas av efter användning.

Pole-klackar 👠

Vill du träna heels style under öppen träning går det såklart bra. Dock godkänner vi endast poledance-skor eller andra dansskor eftersom vanliga skor kan förstöra golvet. Vårt golv sliter lite på skorna, varför vi rekommenderar dig att använda skoskydd så du skyddar dina klackar. Det brukar bli märken på golvet efter gummisulan på skorna. Dessa ansvarar du för att torka bort, vilket brukar gå lätt med en microtrasa och lite vatten. Vi hinner inte städa mellan alla klasser och OP-pass och det är ju trevligt för alla med rent golv.

Vissa material av skor eller skor med metallspännen verkar lämna märken som är svårare att få bort. Framförallt vid mycket floorwork-arbete, dvs när man drar sidorna och ovansidan av skorna mot golvet. Med dessa skor vill vi att du har skoskydd när du tränar, då vi vill behålla golvet i fint skick och inte få för många märken som inte går bort. Märker du att dina skor lämnar märken som inte går att torka bort alls vill vi att du har andra skor i vår studio. Vi har märkt att material som mockaimitation och sammet håller bäst vid floorwork. Så har du flera skor är ett tips att anpassa vilka du använder efter vad du tränar, så håller dina skor längre.

Klättring med skor – Om du klättrar och gör tick på stången med skor måste du behärska att klättra med främst knägrepp om du klättrar med boots. Detta för att metallspännena på anklarna repar stängerna vilket gör att du endast kan pressa med knäna för att få grepp med benen.

Speglar

Speglarna tål inte att luta sig emot, varken med rygg eller för att öva handstående. Vill du öva handstående gör gärna det i stretchytan där väggen också är gråmålad.

Digital nyckel

För access till vår studio använder vi digitala nycklar via appen Parakey. För allas trygghet är ytterdörren mestadels låst. Ladda därför ner appen så du kan öppna dörren om den är låst. Den digitala nyckeln gäller från 15 min innan din bokade aktivitets starttid samt under passets tid.

Förbandslåda

Om en olycka av något slag skulle inträffa har vi en förbandsväska som står i hyllan bakom receptionen. Plåster finns på hyllorna i salarna.

Checklista innan/under/efter träning

  • Vi håller god stämning och hälsar på varandra så alla känner sig välkomna!
  • Vi turas om att välja musik så vi får en härlig mix.
  • Ta av dig smycken, klockor eller andra metallföremål som kan repa stängerna.
  • Desinficera stången och annan utrustning du använt under din träning.
  • Ställ tillbaka utrustningen på sin plats.
  • Torka bort eventuella skomärken efter heels-träning.
  • Sopa gärna om du lämnat efter dig lite klädludd.
  • Släck lamporna och stäng alla dörrar om det inte pågår andra aktiviteter i studion. Även till toaletterna/lounge. Se stycke Belysning/Värmepumpar i danssalar.