Open Pole – öppen träning

Open Aerial/Open Pole (OA/OP) är öppen träning. Här får du som utövar poledance eller lyra komma och träna själv på det du lärt dig från kurser du deltagit i. Du behöver dock ha förkunskaper inom respektive disciplin. Om du aldrig har tagit några klasser i poledance eller lyra kan du inte boka öppen träning. Vi hänvisar då istället till prova på-pass. Vi delar upp våra pass för OA/OP i två grupper, bemannade pass (⭐) och +pass (💎). ⭐OA/OP ingår utan extra kostnad under tiden du går en pole- eller aerial-kurs (hoop, silk).

Varje vecka finns det ett visst antal tider för OA/OP samt OA+/OP+. Om du inte redan går en kurs hos oss kan du enbart köpa OA/OP på bemannade tider första tillfället när en instruktör finns tillgänglig och kan ta emot dig. Alternativ kontakta oss så vi kan överenskomma om en tid att boka. Se till att vara på plats när passet börjar då vår instruktör kan ha begränsad tid till att ta emot dig. När du fått en introduktion av vår studio och våra rutiner kan du även köpa +pass (OP+/OA+). Förutom att gå en kurs kan du köpa öppen träning på flera sätt:

100 kr/gång för dig som inte går en kurs och 50 kr/gång för +pass (💎) under veckorna du går en kurs/klass. Bemannade pass (⭐) är alltid gratis för dig som går en kurs (kursmedlem) och samtliga pass av ⭐OA/OP och 💎OA+/OP+ ingår för dig som är plusmedlem.

Medlemskap för 375 kr/månad. Ger 45 % rabatt på de flesta kurser/klasser. Här ingår alla pass i öppen träning, kortare tillfällen med mobilitetsträning, vårt digitala material mm. Köps för minst tre sammanhängande månader och förnyas automatiskt tills du avbokar. Ingen bindningstid efter 3 månader.

Oavsett vilken lösning du har så har vi en gräns på max 3 aktiva bokningar åt gången. Alltså får du som plusmedlem eller går en kurs boka så många pass du vill, men inte boka upp alla samtidigt. Planera gärna så du bara bokar pass när du faktiskt har möjlighet att delta.

Det är ofta en instruktör på plats även under +passen, men du ansvarar själv för din egen träning. En digital nyckel skickas automatiskt ut till mailen du anger när du bokar, så att du kommer in i studion. Därför är det viktigt att du har laddat ner Parakey-appen till din mobil då du låser upp dörren till studion med hjälp av din mobil. Det är också viktigt att du kommer i tid till bemannade pass om du behöver hjälp av en instruktör, då vår personal kanske endast finns tillgänglig en begränsad tid i början av passet. Hittar du i studion och har koll på våra rutiner kan du välja när under din bokade tid du vill anlända. Du bokar minst 2 h innan utsatt tid och avbokar senast 4 h innan. (Läs även våra bokningsvillkor innan du bokar.) Du överblickar lätt de närmsta tiderna för de olika passen i schemat. Samtliga tider för öppen träning bokar du via Agendo.

För oss är säker träning i vår studio oerhört viktigt och därför har vi några regler för dig som deltar i OA/OP:

 • Förkunskaper – För att säkert kunna delta i öppen träning behöver du ha deltagit i minst fyra klasstillfällen (åtta för lyra), så du vet vad du ska öva på då du själv ansvarar över din träning på OP/OA. Har du endast deltagit i poledance-klasser får du inte träna lyra på öppen träning, du behöver förkunskaper för respektive disciplin.
 • Kännedom om utrustningen – Du ansvarar för att ha tagit del av information gällande den utrusning som du vill använda, exempelvis fästanordning för lyror och reglering av stängernas statisk- och spinnläge. Fråga en instruktör om du är osäker, så visar vi dig var utrustningen finns och hur du använder den. OBS! Stänger som inte redan sitter uppe i Sal 2 får EJ monteras upp av elever. Av säkerhetsskäl gör enbart instruktörer detta.
 • Ingen elevundervisningSom elev undervisar du inte andra elever under öppen träning. Våra instruktörer har den kompetens som krävs, jobbar med er under flera klasstillfällen och får kännedom om er styrka, eventuella skador ni har samt ansvarar för att inte lära ut övningar och figurer som är för svåra. Självklart får du rätta om du ser något uppenbart fel. Men för att undvika skador vill vi behålla ansvaret på att lära ut hos våra instruktörer.
 • Respektera varandras träning – Öppen träning utför vi ofta tillsammans med andra. Vi ser till att respektera varandra så ingen blir störd i sin träning. Alltså om du har frågor om teknik eller häftiga figurer som du ser elever på högre nivåer göra, fråga gärna en instruktör om dessa istället, så berättar vi mer.
 • Repetera – Fokusera på det du kan och gått igenom med en instruktör. Det är lätt att ha bråttom med att lära sig alla spännande trick och figurer. Men med en instruktör på plats som kan passa och säkerställa bra teknik får du mycket tryggare och säkrare träning.
 • Digitalt material – Digitala kombinationer och träningsmaterial som JOM studio tillhandahåller är såklart ok att använda vid open pole. Övrigt digitalt material, via exempelvis sociala medier eller andra kanaler och som används i undervisningssyfte, godkänner vi inte er att använda i JOM studios lokaler utan tillåtelse.
 • Filmning/fotografering – vill du fota eller filma dig själv går det såklart bra. Men se till att ingen annan än du själv kommer med på filmen, såvida de inte gett tillåtelse till det. Alla ska känna sig trygga att träna hos oss, därför är det viktigt att värna om varandras integritet.
 • Access – För allas trygghet håller vi studion låst och vi använder digitala nycklar för access. Därför släpper vi inte in varandra. Alla som har bokat ansvarar för att använda Parakeys nyckel för att komma in i studion. Din nyckel gäller från 20 min innan utsatt starttid. Vill du ta med en kompis som inte redan dansar/tränar hos oss? Då är våra prova på-pass mellan kursomgångarna perfekta. Håll utkik efter kommande prova på-pass i Agendo.
 • Lokalvård/Hygien – Mattor och utrustning som använts ska torkas av med sprit efter användning. Använder du skor får du torka av de värsta märkena på golvet efter din träning med en microtrasa. Nackellack och läppstift gör märken som är svåra att få bort på vårt golv. Därför önskar vi att ni inte har läppstift vid floorwork-arbete där ansiktet kan komma i kontakt med golvet och använder strumpor om ni har färgat nagellack och inte måste vara barfota.

Tänk på att om det står OA (Open Aerial) så kan alla stänger på den avsedda tiden vara nedplockade. Därför kan du inte kan räkna med att träna poledance på de passen. Det samma gäller även för lyra och pass angivna som Open Pole. OP/OA bokar du via Agendo.

Checklista innan/under/efter träning

 • Vi håller god stämning och hälsar på varandra så alla känner sig välkomna!
 • Vi turas om att välja musik så vi får en härlig mix.
 • Ta av dig smycken, klockor eller andra metallföremål som kan repa stängerna.
 • Desinficera stången/hoopen och annan utrustning du använt under din träning.
 • Ställ tillbaka utrustningen på sin plats.
 • Släck lamporna och stäng alla dörrar om det inte pågår andra aktiviteter i studion. Spotlightsen i danssalarna sköts endast av personal. På tidiga morgonpass kan spotlightsen i danssalarna släckas/tändas via timer.

Hjälp gärna till genom att ta med en egen mikroduk. På så vis avlastar du studions tvättmängd då vi tvättar alla mikrodukar efter varje användning.